buurtpreventie - plattegrond
 

Politiebericht week 07 – 2013

  •  Op 13 februari werden er op de Broekpolderweg onder de A20 autobanden en 4 verschillende kentekenplaten aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst.
  • Op 13 februari rond 13.00 kreeg er een vrouw met een hond een bekeuring. De hond rende los door de bermen en over de weg. Dit veroorzaakte hinder. De bekeuring bedroeg 130 euro.

Tip: wees alert op het gedrag van uw hond in de groengebieden. Het broedseizoen begint nog niet maar nadert snel.

  • In de nacht van 15 en 16 februari, tussen 17.00 en 08.00 werd op de Koningin Julianaweg in een auto ingebroken.
  • Op 16 februari rond 05.05 werd op de Commanderij in een auto ingebroken. De twee daders werden betrapt. Zij sloegen op de vlucht met een fiets richting het Gaagpad. Dit bleek later om een gestolen fiets te gaan. Uiteindelijk werd een dader in een sloot ontdekt door een politiehelikopter. De 2e dader is ontsnapt, maar de gegevens van deze dader zijn bekend. Uiteindelijk zijn er 4 auto’s opengebroken en 2 fietsen gestolen.
  • Op 18 februari werden er door enkele oplettende ambtenaren van de gemeente twee verdachte personen gezien op een fiets. De twee personen zijn door de politie gecontroleerd en bleken bekend te zijn bij de politie. Er zijn geen strafbare feiten ontdekt.
  • Op 18 februari werden diverse woningen bezocht door een insluiper. De brutale man ging langs bij de volgende woningen: Hoefslag, Commandeurshof (2x), Koningin Julianaweg en Prinses Irenelaan. De man keek of de achterdeur niet op slot zat, vervolgens of er niemand thuis was. Als hij betrapt werd door de bewoner gaf hij een krant. Door zijn smoes hadden niet alle bewoners de politie gebeld!

Tip: bel bij vreemde en verdachte zaken direct 112, hierdoor voorkomt u dat anderen ook slachtoffer zullen worden. De dader zit nu vast en zal zeer waarschijnlijk teruggestuurd worden naar zijn geboorteland.

  • Op 19 februari tussen 16.00 en 17.40 op de Haagwinde vond er een poging tot openbreken van een auto plaats. Hierbij werd onder andere het contactslot opengebroken.
  • Op de Commandeurskade is een snorfiets gecontroleerd. De rollerbank gaf een gecorrigeerde snelheid van 69 kilometer per uur aan. Deel 1A van het rijbewijs (voertuigbewijs) is ingevorderd en opgestuurd naar het RDW voor een herkeuring. De snorfiets kan binnen 2 jaar ingenomen worden. Dit gebeurt alleen wanneer de bestuurder met snelheidsovertredingen, teveel geluid of onverzekerd rijdt. De snorfiets kan dan ook nog worden vernietigd.

De wijkagenten zijn te volgen op twitter. Hierop geven zij nuttige informatie over gebeurtenissen in Midden-Delfland. Zij zijn te volgen via @WagDenHoorn, @WagSchipluiden en @WagMaasland. U kunt ze ook vinden onder: Piet Tuin, Lex Dam en Pieter Stolze.