buurtpreventie - plattegrond
 

Politiebericht week 09 – 2014

Van maandag 24 februari t/m zondag 2 maart

  • Op dinsdag 25 februari heeft de politie een radarcontrole gehouden op de Hofsingel. Hierbij passeerden 476 voertuigen waarvan er 225 op de foto gingen omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 54 km terwijl er 30 km is toegestaan.
  • Op woensdag 26 februari is op de Kluisweer een fiets gevonden. Het bleek om een dure fiets te gaan van het merk Giant, Seek Nexus 1, kleur zwart. De fiets stond niet als gestolen gesignaleerd.
  • Op donderdag 27 februari is er weer een snelheidscontrole gehouden. Dit keer passeerden er 732 voertuigen waarvan 338 bestuurders in overtreding waren. Ook was er een vrachtauto in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km waar 30 km is toegestaan.
  • Op vrijdag 28 februari zijn er in verband met een landelijke alcoholcontrole diverse controles uitgevoerd in het Westland en in Midden-Delfland. Aan de Kortebuurt zijn 89 voertuigen gecontroleerd waarvan een bestuurder onder invloed van alcohol reed. Deze bestuurder blies 405 ugl. Diezelfde avond zijn in Schipluiden aan de Klaas Engelbrechtsweg 72 voertuigen gecontroleerd. Hier reed geen van de bestuurders onder invloed. Verder zijn er tijdens deze actie diverse bekeuringen uitgeschreven, zoals voor een ondeugdelijke verlichting en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Tijdens een persoonscontrole liep er nog een persoon tegen de lamp, hij werd door de politie gezocht.