buurtpreventie - plattegrond
 

Politiebericht week 15 – 2014

Maandag 7 april t/m zondag 13 april

  • Op dinsdag 8 april is na een tip van een buurtbewoner op de Foreest een onverzekerde auto aangetroffen. Deze stond er al bijna een jaar geparkeerd. De eigenaar krijgt daarvoor een bekeuring en moet de auto weghalen.
  • Op woensdag 9 april heeft de politie op de Stationsweg en de Oranje Nassaustraat twee mensen aangesproken na een melding van bewoners dat zij alarmsystemen aan de man probeerden te brengen. De colporteurs hadden wel diverse verklaringen bij zich, maar de vergunning, die nodig is voor colportage in de gemeente Midden-Delfland ontbrak. Beiden kregen een bekeuring. Zij werden vervolgens weggestuurd uit Maasland.
  • Op vrijdag 11 april om 03.30 uur is op de Hoefslag een man betrapt in een woning, waarna de bewoners de politie belden. Door het handvat van een openslaand raam omhoog te trekken via een bovenlicht met behulp van een net of touw lukte het de inbreker om zich toegang tot het huis te verschaffen. De man wist te ontvluchten. Signalement: Blanke man, 1.75 – 1.85, mager postuur, kort donker haar en donkere kleding. Tip: Zorgt u ervoor dat u een openslaand raam bij het handvat op slot doet met minimaal een drukknop of een sleutel. Met name keukenramen zijn geliefd om open te breken, het maakt voor de inbreker niet uit of die ramen zich nu achter of voor de woning bevinden.