buurtpreventie - plattegrond
 

Politiebericht week 25 – 2014

Maandag 16 juni t/m zondag 22 juni

  • Op maandag 16 juni tussen 15.00 uur en 23.00 uur is op de Trekkade een rubberboot gestolen, type “speedboot”, merk Quicksilver, kleur wit met een buitenboordmotor kleur zwart van het merk Mercury, fourstroke, 6 PK, motornummer onbekend. De boot is niet voorzien van een naam of serienummer. De Lengte van de boot is 2.70 m., breedte 1.20 m. De boot is voorzien van een dodemanskoord.
  • Gelijktijdig met de bovenomschreven diefstal is er aan de Burgemeester Groot Enzerinksingel ter hoogte van nummer 63 nog een bootje weggenomen. De politie doet onderzoek naar deze bootdiefstallen.
  • Op dinsdag 17 juni heeft een verkeerscontrole plaatsgevonden aan de Westgaag. Er zijn 9 bonnen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. De overige bonnen zijn uitgedeeld voor het negeren van een verbodsbord. In totaal zijn er 25 bekeuringen uitgedeeld.
  • Op woensdag 18 juni heeft op de kruising Oude Veiling/Rijksweg A20 een aanrijding plaatsgevonden tussen 2 personenauto’s met als gevolg een lichtgewonde en materiële schade.
  • Op woensdag 18 juni is in de ‘s Herenstraat een zakkenroller actief geweest. De vermoedelijke dader heeft het volgende signalement: 30 à 40 jaar oud, blank, kort donker haar, donkere kleding. De man sprak geen Nederlands. De dader heeft het slachtoffer vermoedelijk gevolgd vanaf de supermarkt.
  • Op zaterdag 21 juni om ongeveer 03.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat aan de Commanderij het alarm van een daar geparkeerde auto van het merk Volvo V70 meerdere malen was afgegaan. De melder had gezien dat er personen in het voertuig lagen. De politie heeft de in de auto aanwezige personen gecontroleerd. Zij gaven aan dat ze op een feestje gedronken hadden en er daarom voor gekozen hadden om niet meer naar huis terug te rijden maar in de auto te overnachten. Het alarm reageert op bewegingen in de auto met dus als gevolg dat het alarm meerdere keren afging. De autoslapers hebben een bekeuring gekregen.