buurtpreventie - plattegrond
 

Politiebericht week 28 – 2013

  • Op de Kortebuurt bij het busstation is een dure e-bike, merk gazelle Medeo Inn, kleur grijs met lichtblauwe fietstassen met daarop witte bloemen gestolen. Het framenummer is 9104078. De fiets stond op slot. We vermoeden daarom dat dit geen gelegenheidsdief is: geen student die ‘even een fiets leent’ om sneller thuis te zijn.
    Tip aan de e-bikers: Sluit altijd een goede verzekering af. De premie is laag vergeleken met de waarde van uw fiets. Zet uw fiets vast met een goedgekeurd hangslot.
  • Op de Westgaag en de Burgerweg moest een motorrijder vol in de remmen om een wielrijder te ontwijken. Hierdoor kwam de motorrijder ten val, waardoor er schade ontstond aan de motor. De politie heeft bemiddeld.
  • Op vrijdag 12 juli om 23:40 uur is een man beroofd van zijn halsketting. Dit gebeurde op de Kerkweg. De man liep in de richting van het centrum toen hij een vijftal jongelui zag staan. De jongelui gedroegen zich luidruchtig. Een van de vijf blokkeerde hem de doorgang terwijl een andere jongen de halsketting van zijn nek rukte. Degene die de weg blokkeerde is een ongeveer 18 jarige blanke jongeman van ongeveer 1.80 meter lang. Deze man had dun krullend haar danwel blond haar met een slag erin. De daders liepen weg in de richting van Maassluis. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie (0900-8844).