buurtpreventie - plattegrond
 

Inbraakgolf in deel van Maasland

Op basis van gegevens van de politie heeft buurtpreventie Maasland geconstateerd dat er de afgelopen weken sprake is van een inbraakgolf in de omgeving van Leenman, Zetter, Warande en Hofsingel. De buurtpreventie houdt in overleg met de politie dit gebied extra in de gaten en roept bewoners op bergingen goed af te sluiten en alert te zijn op verdachte personen.

Bergingen zijn doelwit

De afgelopen weken is in diverse bergingen ingebroken, in totaal is er 7 keer melding gedaan van inbraak. Het ging in de meeste gevallen om diefstal van een fiets of bromfiets. De inbraken vonden ’s avonds of ’s nachts plaats. Zodra duidelijk werd dat er hier sprake was van een abnormaal aantal inbraken heeft de buurtpreventie extra aandacht gegeven aan dit deel van het dorp. We zijn daar vaker aanwezig. Daarbij valt wel op dat veel van de paden die toegang geven tot de bergingen aardedonker zijn en dat er ook weinig buitenlampen aangaan als je daar rond loopt. Daar valt door de bewoners nog wat aan te verbeteren. Dat geldt overigens ook voor veel andere “achterpaden” in het dorp.

Preventieve maatregelen

Goed hang en sluitwerk op de berging en dan natuurlijk ook zorgen dat de berging op slot gedaan wordt helpt om het inbrekers lastig te maken. Een lamp met een bewegingsmelder is ook bijzonder effectief. En verder uiteraard alert zijn als er onbekenden rondlopen op plaatsen waar ze normaal gesproken niets te zoeken hebben.

Contact

Hou je ogen en oren open, let op verdacht gedrag en opvallende situaties. Bel 112 als elke seconde telt. Geen spoed, wel politie nodig bel dan 0900 – 8844. Is het minder urgent, geef het dan door aan de buurtpreventie: melding@buurtpreventie-maasland.nl