buurtpreventie - plattegrond
 

Midden-Delfland ook in AD Misdaadmeter groen op de kaart gezet

De gemeente Midden-Delfland staat weer groen gekleurd op de kaart van de AD-misdaadmeter.  Van de 404 gemeenten die op de ranglijst zijn geplaatst, staat Midden-Delfland op plaats 285. Hoe lager op de ranglijst hoe veiliger een gemeente is. Zie: http://iturl.nl/snQmg 

Uit een eerste beschouwing van de AD-cijfers blijkt dat inbraken en diefstal uit voertuigen de meeste aandacht verdienen. Dat past ook bij het beeld dat de gemeente zelf heeft. Niet voor niets is in ons actieprogramma veiligheid de aanpak van inbraken hoog geprioriteerd.

De onderzoekers waarschuwen dat de “de boef” nu ook meer en meer het platteland en de dorpen weet te vinden. Gelukkig staan politie, justitie en de gemeente er niet alleen voor. Krachtige buurtpreventieteams in Maasland, Den Hoorn en Schipluiden dragen een flinke steen bij om onze dorpen veilig te houden. In het buitengebied zijn vele burgers actief via de waakzame belcirkels. Samen houden we Midden-Delfland tot een gemeente waarin je veilig kan wonen, ondernemen en recreëren.