buurtpreventie - plattegrond
 

Veiligheid Maasland sterk verbeterd

In Maasland, waar medio vorig jaar een organisatie voor buurtpreventie aan de slag is gegaan, is de veiligheid sterk verbeterd. Dit blijkt uit cijfers van politie Haaglanden over de eerste helft van 2012.

Maasland vertoont namelijk een fraai beeld in vergelijking met de andere twee kernen van de gemeente Midden-Delfland.

Het aantal woninginbraken in Maasland kwam over de eerste zes maanden van dit jaar uit op 9, een goede halvering ten opzichte van de 20 die in de eerste helft van 2011 bij de politie werden gemeld. In Schipluiden waren er in genoemde periode 18 inbraken, tegen 17 vorig jaar. In Den Hoorn was sprake van bijna een verdubbeling: nu 15 tegen vorig jaar 8.

Als het gaat om diefstal uit bedrijven en instellingen, is de teller in Maasland tot 1 juli dit jaar niet verder gekomen dan 2, waar deze na de eerste helft van 2011 op 12 stond. In Schipluiden waren er 11 bedrijfsinbraken tegen 5 vorig jaar. In Den Hoorn waren er nu 5 tegen slechts 1 in de eerste helft van 2011, met de kanttekening dat er over die periode een jaar eerder 7 waren gemeld.

Voor wat betreft diefstal van spullen uit of vanaf motorvoertuigen daalde Maasland van 22 aangiftes vorig jaar naar 2 nu, steeg Schipluiden zeer fors: van 10 in 2011 naar 27 in het lopende jaar en noteerde Den Hoorn daarentegen juist een daling: van 25 naar 15.

(Bron: website WOS)

Naar aanleiding van de mooie cijfers heeft de WOS een item over Buurtpreventie Maasland gemaakt. U kunt de uitzending terugzien op de website van de WOS.