buurtpreventie - plattegrond
 

Witte voetjes actie in Maasland

Zodra het mooi weer wordt, gaan ramen en deuren weer open. Heerlijk voor de frisse lucht in huis. Maar ook gemakkelijk voor insluipers die uw huis overhoop halen op zoek naar voor hen interessante spullen. Om insluipingen tegen te gaan, verspreidt de politie van de Eenheid Den Haag ter waarschuwing in de week van 21 tot en met 24 mei witte voetjes.

politieagenten, buurtpreventen en stagiaires delen witte voetjes uit in Maasland

Op woensdag 22 mei was het de beurt aan Maasland. Politieagenten, buurtpreventen en stagiaires gingen de wijken in om via openstaande ramen of deuren een zogenaamd ‘wit voetje’ in woningen neer te leggen. Met deze actie wil de politie laten zien hoe makkelijk het voor een insluiper is om binnen te komen en spullen te stelen.

Er zijn in totaal 8 witte voetjes achtergelaten. De politie bedankt alle deelnemers voor het veiliger maken van Maasland.

wit voetje

Hoe u het insluipers moeilijk maakt

  • Laat de kamer of ruimte waar u een raam of deur heeft openstaan niet onbeheerd, ook niet om te douchen, slapen of bijvoorbeeld boven te stofzuigen. Leg ook geen waardevolle spullen in het zicht, zoals laptop, fotocamera of portemonnee.
  • Sluit ’s nachts ramen en deuren. Inbrekers of insluipers hebben maar weinig ruimte nodig om binnen te komen. Kijk dus ook uit met een open bovenlicht.
  • Toch een raampje open? Zet dan alleen het raam open waar een inbreker niet bij kan of een raam wat is voorzien van een goedkeurde barrièrestang of –rek.
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van een deur of raam in het slot zitten.